Home Parenting Sfaturi de iubire pentru copii fericiti

Sfaturi de iubire pentru copii fericiti

Sfaturi de iubire pentru copii fericiti

Sa ai onoare sa fii parinte este unul din cele mai mari daruri pe care le are viata de oferit. Si in acelasi timp, reprezinta cea mai mare provocare a vietii noastre.

Ne dorim cu totii, ca parinti, sa fim un model demn de urmat si sa le inculcam anumite valori si credinte care sa ii ajute sa isi creeze in mod pozitiv propria viata. Suntem preocupati de sanatatea lor, de siguranta lor, de educatia lor, de reusita lor scolara si sociala, pe langa dezvoltarea lor armonioasa.

In plus, vrem sa punem la cale cele mai eficiente procese care sa raspunda unor nevoi diferite pentru a ajunge la cea mai armonioasa relatie cu ei. Iata deci cateva sfaturi de iubire simple si eficiente care vor face diferenta in armonia din viata de zi cu zi.

Trebuie sa recunoastem ca societatea hiperactiva in care traim nu ne faciliteaza sarcina. Avem o viata supraincarcata care nu ne permite atat de mult pe cat am vrea sa ne demonstram iubirea.

Cu atat mai mult este important sa ne facem timp sa ascultam copiii, sa stim cum sa intervenim judicios atunci cand este cazul si sa favorizam un atasament sanatos si echilibrat, un sentiment de siguranta si de incredere la copil.

Ai nevoie de iubire peste tot

Pornind de la ascultare, observatie si imbratisarea sentimentelor si comportamentelor copiilor, putem sa facem diferenta intr-o relatie care vrem sa o stabilim cu acestia. De exemplu, prin anumite cuvinte, stari, grimase, miscari corporale, comportamente adecvate sau nu, copiii vor sa ne transmita starea actuala.

Trebuie deci sa intervenim cu multa, multa iubire. Iata cateva exemple practice.

Copiii au nevoie macar de 20 de minute, un timp consacrat doar pentru ei. Le vei arata in mod indirect ca sunt importanti si le vei spune in mod indirect- « te iubesc si in ochii mei ai cea mai mare valoare ». Daca vei face asta inainte de cina, vei putea pregati masa in liniste si va veti bucura de o masa armonioasa in familie.

Pentru a putea preveni tantrumurile, va trebui sa stai sa asculti cu atentie ce are copilul de spus, sa ii recunosti nevoile si dorintele. Chiar daca va fi refuzat, daca ii vei explica motivele refuzului, va recunoaste ca este important si va colabora mai eficient.

In situatiile in care este agresiv, trebuie sa va calmati si sa evaluati ce se intampla pentru el. Oare care sunt motivele pentru care actioneaza asa? Spune-i ca vezi ca este nervos, dar ca felul in care se comporta te doare si ca poate si el la randul sau sa faca rau. Ramai apoi cu el pentru a intelege ca nu este abandonat sau respins. Iubirea este una neconditionata.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Parenting
Comments are closed.