Home Lifestyle [Guest post] Stilul de viata asiatic

[Guest post] Stilul de viata asiatic

Stilul de viata asiatic

Stilul de viata asiatic este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai sanatoase din lume. Chiar daca noi, romanii, nu suntem foarte familiarizati cu el, se pare ca avem deschiderea necesara pentru a ne imprieteni. In ultimii ani, in Bucuresti si in tara au aparut zeci de restaurante cu specific asiatic, magazinele pe tema data sunt fara numar, medicina alternativa castiga teren, vazand cu ochii, iar produsele alimentare specifice acestei parti a lumii sunt prezente chiar si in supermarketuri.

Acestea fiind spuse, haideti sa vedem de unde provine fascinatia fata de Asia style. Pai, in primul rand, din necesitatile de baza, ca sa zic asa, respectiv de la mancare, mai exact de la asa-zisa dieta asiatica. Este considerata cea mai sanatoasa din lume, pentru ca le asigura adeptilor o longevitate de invidiat. Dublata de sanatate, evident. Studiile arata ca orientalii sunt mult mai sanatosi decat europenii, cancerul, obezitatea sau osteoporoza fiind raritati in aceste colturi de lume.

Alimentatia Asiatica

Secretul stilului de alimentatie asiatic pare a fi varietatea alimentelor consumate, dar, atentie, in portii mici. Baza acestei bucatarii, orezul, contine multe substante anticancerigene, in special daca vorbim de cancerul de colon, de sani sau prostata. In plus, prezenta orezului la orice masa previne senzatia de foame si tentatia de a manca in exces.

Al doilea slagar al preparatelor asiatice, soia, reduce nivelul colesterolului si riscul aparitiei aterosclerozei. In top mai sunt ceaiul verde, algele si condimentele. In ceea ce priveste produsele de origine animala, ele sunt consumate doar simbolic, in cantitati reduse, de unde si o incidenta foarte mica a afectiunilor cardiovasculare, de pilda.

Dupa ce mananca foarte sanatos, asiaticii au grija si la capitolul miscare, in cele mai diverse forme, de la yoga pana la mersul pe jos. Iar daca au o problema de sanatate, primul lor medic este vindecatorul interior. Prin meditatie, autointrospectie, igiena emotionala. Daca nu se rezolva asa, apeleaza la medicina traditionala, in diversele ei forme si foarte rar folosesc medicamente de sinteza.

Orientalii – in general – si femeile, in mod special, au grija si la capitolul frumusete, pe care il intretin cu produse naturale. Doamnele sunt celebre in lume pentru faptul ca par sa fi descoperit secretul tineretii fara batranete si arata intotdeauna mult mai tinere decat scrie in cartea lor de identitate.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Medicina informativa
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.