Home Sanatate Timpul petrecut in natura si beneficiile asupra sanatatii

Timpul petrecut in natura si beneficiile asupra sanatatii

Timpul petrecut in natura si beneficiile asupra sanatatii

In societatea moderna oamenii petrect tot mai mult timp in spatii inchise. Fie ca vorbim despre timpul petrecut acasa, fie ca vorbim despre timpul petrecut la locul de munca, fie ca ne referim la timpul liber pe care alegem sa il petrecem la cinematograf, in mall-uri sau la pub cu prietenii, oricare dintre aceste activitati ne tin departe de natura. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca exista numeroase beneficii pe care timpul petrecut in natura il are asupra sanatatii noastre.

Reducerea si eliminarea stresului

Stresul este una dintre principalele cauze ale diferitelor afectiuni fizice si mentale ale secolului in care traim. Conform studiilor de specialitate, prin timpul petrecut in mijlocul naturii organismul nostru se relaxeaza, iar hormonul asociat stresului, cortizolul, este redus foarte mult. Nu este nevoie neaparat sa mergem weekend de weekend in natura. Chiar si cateva zeci de minute petrecute intr-un parc linistit poate contribui la reducerea stresului.

Mentinerea sanatatii fizice

Faptul ca ne petrecem tot mai mult timp pe scaune, in fotolii sau pe canapea nu este un secret. Iar problemele sedentarismului se pot observa in societate. Ei bine, timpul petrecut in natura ne ajuta sa ne mentinem o sanatate fizica la un nivel optim. Miscarea in natura ne mentine tonusul muscular optim, iar timpul petrecut in natura contribuie la sanatatea vederii in contextul in care tot mai multe persoane sufera din cauza timpului petrecut in fata dispozitivelor electronice.

Contribuie la creativitate si memorie

Cu siguranta daca ai petrecut timp in natura ai remarcat faptul ca atunci cand revii esti mai creativ si mai implicat in activitatile de zi cu zi, iar memoria pare a fi resetata. Acest lucru este confirmat prin studii de specialitate care indica faptul ca timpul petrecut in natura are menirea de a creste creativitatea si de a imbunatati memoria.

Obtinerea vitaminei D

Corpul uman are nevoie de vitamina D pentru a avea un metabolism sanatos si pentru o sanatate mentala optima. Chiar daca exista suplimente de vitamina D, foarte multe persoane nu asimileaza vitamina D din astfel de suplimente. Vitamina D este „oferita” organismului in mod natural de catre soare. Prin urmare, pentru un organism sanatos timpul petrecut la soare in aer liber este esential.

Daca petreci foarte putin timp in natura sau chiar deloc, atunci ai in vedere aceste beneficii pe care timpul petrecut in natura le aduce asupra sanatatii organsimului.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.