Încălzirea prin pardoseală nu este doar o recomandare ce vine din partea autorităților (în special cea de tip electric), un trend sau ceva ce ne arată progresul incredibil al tehnologiei de azi. Aceasta aduce un confort fără egal, pentru întreaga familie sau pentru toți ocupanții/utilizatorii unui imobil. Pană la urma, ce modalitate mai
bună exista de a vă încălzi casa decat prin căldura care radiază sub picioare?
Dacă sunteți de acord cu cele de mai sus, va prezentăm aceste sugestii ce va pot ajuta atunci când alegeți un set de încălzire prin pardoseală:
Trucul 1 – Alegerea perspectivei potrivite
Tehnologia schimbă modul în care sunt utilizate diferite componente în sistemele de încălzire prin pardoseală; mai mult decat atat, aceasta garantează și cele mai bune metode de instalare a sistemului (în urma proceselor complexe de cercetare și dezvoltare).
Un sistem de încălzire prin pardoseală termic funcționează grație apei fierbinți care circulă în conductele așezate în podea și încălzește pardoseala. Cel electric are doar cabluri/covor, necesitand mai puțin spațiu și o instalare mai ușoară. La ora actuala exista solutii pentru orice tip de lucrare, de construcție, pentru cei care nu doresc sa ridice nivelul podelei sau pentru cei care vor doar sa suplimenteze încălzirea existența. Primul pas? Studiati oferta și nu ezitați sa le puneti intrebari experților pentru a știi ce “cale” este mai potrivită!
Trucul 2 – Alegeți cel mai eficient sistem
Încălzirea prin pardoseală funcționează cel mai bine atunci când este instalată în casele ce folosesc cel mai ridicat nivel de izolație posibil. Astfel, chiar dacă funcționează la o temperatură mai scăzută decât un sistem de încălzire centrală, oferă totuși același nivel de confort.
Sistemul de încălzire prin pardoseală instalat “sub picioare” încălzește întreaga suprafață a podelei, dar radiatoarele (caloriferele) încălzesc aerul. Acest aer fierbinte circulă prin cameră, “căzând” înapoi când se răcește. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că și praful circulă constant, ceea ce este o veste proastă pentru persoanele care suferă de alergii.
Trucul 3 – Luați în considerare și alte surse de energie alternativa pentru propria casa
Dacă instalați încălzirea prin pardoseală, veți fi, de asemenea, în căutarea soluțiilor de izolare pentru a vă îmbunătăți locuința. S-ar putea să vă uitați și la surse alternative de energie – sunt multe opțiuni, inclusiv panouri solare, pompe de căldură provenind din sol etc.
Multe dintre aceste forme alternative de energie funcționează bine alături de încălzirea prin pardoseală. Puteți folosi atat incalzirea in pardoseala cât și cea cu pompe de caldura, în funcție de tipul clădirii, performanța echipamentelor și buget.
Trucul 4 – Sistemele de pardoseală umede pot fi opțiunea mai ieftină, pe termen lung
Există două tipuri de sisteme de încălzire prin pardoseală:
- Sistemul de încălzire prin pardoseală termic (umed), care circulă apa fierbinte prin conducte așezate sub stratul superior al pardoselii
- Sistemele de încălzire prin pardoseală electrice sau uscate ce utilizează o serie de cabluri/covorase care stau sub suprafața podelei.
Sistemele electrice sunt mai ușor și mai rapid de instalat; utilizarea acestora va poate costa și mai puțin dacă folosiți panouri solare sau alte mijloace.
Frumusețea încălzirii prin pardoseală, indiferent de sistemul pentru care optați, este că sistemul poate fi zonat, cu capacitatea de a controla căldura în zone separate. Perfect pentru când lucrați la birou, dar nu este nimeni în living – creșteți temperatura în birou, dar o reduceți în altă parte a casei.
Trucul 5 – Alege un furnizor/constructor de încredere
Studiază piața și alege soluțiile ce se potrivesc nevoilor tale. Ține cont de producătorul recomandat, de garantia oferita și adresează toate întrebările pe care le-ai pregatit.
*SURSA – MAGNUM HEATING