Home Lifestyle Un zambet frumos inseamna sanatate si incredere in sine

Un zambet frumos inseamna sanatate si incredere in sine

O dantura perfecta nu inseamna doar un zambet frumos si atragator, ci inseamna si o dentitie sanatoasa si o cavitatea orala care functioneaza normal. Astfel, atunci cand decideti sa interveniti asupra pozitiei dintilor, este bine sa stiti ca va veti putea bucura de mult mai mult decat  de un zambet perfect, dantura sanatoasa si frumoasa asigurandu-va si alte avantaje, precum o masticatie corecta, dar si o incredere in sine sporita.

Ortodontia

Ortodontia este  o ramura a  medicinei  dentare, scopul acesteia fiind acela de a depista si  diagnostica  anomaliile dentomaxilare, dar si de a  interveni la timp  asupra acestora,  de a corecta   ocluzia dentara  si rapoartele dintre mandibulă şi maxilar. Controalele regulate efectuate in clinica stomatologica au drept rol depistarea oricaror probleme aparute la nivelul cavitatii orale, care pot fi diminuate sau rezolvate prin apelarea la un aparat dentar.

Aparatul dentar

Montarea  unui aparat dentar  are drept scop deplasarea dintilor astfel incat sa poata ajunge intr-o poziţie corectă, actionand  asupra ocluziei si eliminand complicatiile  generate de obiceiurile vicioase, precum muscatul  buzei inferioare, pozitia incorectă a limbii în cavitatea orala sau suptul degetului in perioada copilariei.

Decizia apelarii la un aparat dentar se va lua tinand cont de recomandarile medicului specialist ortodont, acesta avand indatorirea de a  oferi pacientilor  cele mai  bune variante de interventie asupra problemelor  aparute de la nivelul dentitiei. Se va efectua o diagnosticare corecta, in urma careia se poate  stabili ce tip de interventii si tratamente  se impun inaintea montarii  unui aparat dentar, cat si ce tip de aparat va fi mai eficient in functie de caz.

Montarea unui  aparat dentar, se poate face oricand, nu doar în perioada copilariei, ci si pe timpul maturitatii. Principalele conditii care ar trebui indeplinite pentru a putea fi purtat, sunt sanatatea dentara  si starea generala a pacientului care se impune a fi una buna.

Avantajele purtarii unui aparat dentar

Prin montarea unui aparat  dentar  se urmareste buna functionalitate orala, implicand o pozitionare normala, dar si o ocluzie corecta, fapt care va   diminua riscul  fracturilor dentare si al aparitiei cariilor. Dantura sanatoasa si perfect aliniata va insemna o functionalitate corecta, fapt care va influenta intregul sistem digestiv, prin asigurarea mestecarii corecte a hranei.

Purtatrea unui aparat dentar va asigura indreptarea dintilor, facilitand astfel posibilitatea  realizarii unei  igiene bucale corecte Dintii perfect aliniati diminueaza   riscul depunerii placiilor  bacteriene, un  fenomen care conduce la aparitia  cariilor.

Ocluzia corecta asigurata  de aparatul dentar va ajuta la  pastrarea aspectului si sanatatii dentare,  diminuand  tocirea sau  uzura dinţilor, reducand riscul instalarii  problemelor articulatiilor temporo-mandibulare sau al aparitiei parodontozei. Chiar mai mult, un zambet frumos va contribui  la sporirea  increderii in sine.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.