Home Recomandari Avantajele unui aer conditionat iarna

Avantajele unui aer conditionat iarna

avantajele unui aer conditionat iarna

Nu mai incape indoiala ca avantajele pe care le ofera un aer conditionat sunt foarte multe. Odata cu evolutia tehnologica acestea au devenit din ce in ce mai eficiente din toate punctele de vedere; indiferent ca vorbim despre consumul de energie sau despre calitatea aerului pe care o ofera.

Un aparat de aer conditionat nu ofera avantaje si beneficii doar vara cand zilele caniculare sunt insuportabile. Marea majoritate ale unitatilor de climatizare moderne dispun si de functia de incalzire. Astfel, iarna puteti apela la aerul conditionat pentru incalzirea incaperii/locuintei dumneavoastra.

Foarte important este de mentionat faptul ca nu puteti incalzi o locuinta intreaga cu acesta. Costurile sunt foarte mari iar eficienta scade considerabil. Cel mai recomandat este sa-l folositi pe perioade destul de scurte, atunci cand aveti nevoie ca incaperea respectiva sa fie incalzita intr-un mod rapid. Pe langa incalzire, acesta are prosibilitatea sa filtreze aerul, sa-l dezumidifice iar astfel previne riscul de aparitie a mucegaiului, implicit al unor afectiuni care va pot afecta sanatatea.

aer conditionat

Curatarea periodica a aparatelor de aer conditionat

Aerul conditionat trebuie curatat periodic si cat mai profesionist posibil, indiferent ca este vorba despre perioada de vara sau de iarna. Bacteriile si praful se depun pe filtrele acestuia si se poate transforma dintr-un dispozitiv ce ofera confort in unul periculos. Pe timp de iarna, aerul desi este mai putin favorabil pentru bacterii, asta nu inseamna ca trebuie sa uitati de igienizarea acestuia.

Pe langa toate acestea, confortul pe care-l ofera pe timpul iernii este fara doar si poate incontestabil. Chiar daca nu este sursa Dvs principala de incalzire, poate avea o contributie destul de serioasa daca stiti sa-l folositi cand trebuie si cat trebuie. Cele mai moderne astfel de dispozitive se pot programa de catre dumneavaostra sa porneasca, respectiv sa incalzeasca incaperea atunci cand temperatura scade sub cea dorita. Imaginati-va un scenariu in care sunteti plecat de multa vreme de acasa si cand va intoarceti doriti ca temperatura sa creasca (pe timpul iernii); cu doar cateva apasari ale ecranului telefonului dumneavoastra prin intermediul aplicatiilor dezvoltate de catre producator acest lucru se rezolva.

In concluzie, un aparat de aer conditinat ofera nenumarate avantaje indiferent de anotimp. Iarna acesta contribuie considerabil la incalzirea locuintei dumneavoastra alaturi de celelalte sisteme conventionale (centrala, soba) crescand in acelasi timp calitatea aerului si reducand riscul aparitiei mucegaiului. Nu uitati totusi ca nu trebuie sa fie sursa principala de incalzire si nu trebuie folosit non-stop intrucat poate deveni daunator pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei.

Articol preluat de pe topreviewuri.com

 

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.