Home Lifestyle Trucuri pentru a-ti regasi energia pe timp de iarna

Trucuri pentru a-ti regasi energia pe timp de iarna

energia pe timp de iarna

Nu stii ce sa faci pentru a-ti regasi energia pe timp de iarna si pentru a lupta mai bine contra oboselii? Iata cateva trucuri de care sa tii cont.

Alimentele care te ajuta sa iti faci plinul de energie. Anumite alimente te ajuta sa iti faci plinul de energie si sa lupti astfel mai usor contra oboselii ce o simti pe timp de iarna. Samburii de dovleac sau semintele de canepa sunt pline de grasimi bune, de fibre si de proteine. Materiile grase esentiale continute de acestea furnizeaza energie pe termen lung. Fructele Goji, bogate in vitaminele A, B, C si E dar si in potasiu sunt folosite de mii si de mii ani pentru a ameliora secretia hormonilor care controleaza energia.

Trebuie sa afli daca ai probleme de sanatate care te fac sa te simti lipsit de energie. Consulta medicul pentru a face anumite controale de rutina si a elimina prezenta anumitor probleme precum anemia, hipotiroidia, diabetul, depresia sau o problema cardiaca.

Medicina naturala te poate ajuta sa iti stimulezi nivelul de energie. Un specialist in medicina naturala te poate ajuta si el sa detectezi anumite dezechilibre hormonale, carente sau alergii alimentare. Incearca sa elimini zaharul, glutenul, produsele bogate in glucide, alcoolul sau alimentele prajite.

Relaxeaza-te pentru a-ti regasi energia. Trebuie deci sa te informezi cu privire la tehnicile de reducere a stresului, precum meditatia, yoga sau terapia prin masaj. Ai nevoie si de miscare in mod regulat pentru a-ti oxigena creierul, pentru a ameliora aportul de oxigen si pentru a-ti intari muschii.

Suplimentele alimentare si vitaminele te pot ajuta si ele sa iti regasesti energia. Incearca deci suplimentele alimentare si vitaminele din complexul B, vitaminele B12, C, D3, conezima Q10, omega 3, complexele de probiotice si multivitaminele.

Fa-ti plinul de lumina naturala. Foarte multe persoane se simt lipsite de energie pe timp de iarna din cauza lipsei de lumina naturala. Atunci cand nervul optic capteaza lumina, aceasta se transforma in serotonina, un neurotansmitator care poate ameliora dispozitia. Cand nu este destula lumina afara, corpul nostru produce mai mutla melatonina si ne face sa vrem sa dormim.

Vitamina D te ajuta si ea sa ai un plus de energie. Adica alimentele bogate in vitamina D precum pestele, dar si quinoa, un superaliment foatte bogat in proteine complete. O sursa alimentara foarte bogata in nutrienti de care trebuie sa profiti neaparat. Poti inlocui painea, cerealele sau pastele cu quinoa pentru a te bucura de un plus de energie.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Lifestyle
Comments are closed.