Home Recomandari Care sunt principalele tipuri de asfalt? Recomandari pentru punere in opera!

Care sunt principalele tipuri de asfalt? Recomandari pentru punere in opera!

Asfaltul este un material care poate fi folosit cu succes atat pe strada, cat si in curte. Din ce in ce mai multi oameni aleg procesul de asfaltare curte , deoarece un strat de asfalt are numeroase beneficii:

  • Este usor de pus in opera;
  • Are o rezistenta foarte mare in fata factorilor externi;
  • Arata bine;
  • Ofera un suport confortabil, atat pentru rularea cu masina cat si pentru picioare.

Nu orice asfalt este potrivit pentru curte, insa. Exista mai multe tipuri de mixturi asfaltice, fiecare cu calitati bine definite, care pot fi dedicate anumitor utilizati. Aceste mixturi sunt diferentiate in functie de proportia intre smoala, pietris, var si nisip.

Tipuri de asfalt

BA8 – Este un asfalt pentru trafic usor, pietonal. Este cel mai bun daca vrei sa realizezi o alee in curte, insa nu este tocmai cea mai buna alegere daca vrei o parcare, deoarece se poate uza destul de repede.

BA16 – Este asfaltul folosit adesea atunci cand suprafata este destinata circulatiei autovehiculelor. Nu rezista la un tonaj foarte mare, insa este o solutie perfecta pentru realizarea aleilor din fata casei sau a parcarilor.

BA25. Este cea mai puternica mixtura existenta pe piata. Aceasta se toarna pe strazile unde se circula cu tonaj mare. De regula, este un punct de legatura intre suport ( pietris, nisip, etc) si asfaltul de tip BA16 care este mai confortabil pentru circulatie.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand iti asfaltezi curtea?

  1. Alege corect necesarul de asfalt, pentru a avea costuri cat mai mici;
  2. Pregateste cu atentie suportul. Acesta trebuie sa fie bine curatat si sa fie drept;
  3. In functie de suport, aplica o amorsa speciala;
  4. Toarna asfaltul conform specificatiilor producatoului;
  5. Compacteaza stratul de asfalt si asteapta ca acesta sa se intareasca.

Tot acest proces poate fi dus la bun sfarsit si in regim propriu, insa necesita inchirierea unoor utilaje profesioniste, ceea ce nu este tocmai accesibil. Cel mai bine este sa se apeleze la o firma profesionista care poate sa toarne asfalt si pe langa asta, poate sa ofere si garantie pentru lucrarile executate. Odata turnat, asfaltul poate sa reziste fara probleme ani intregi, necesitand doar mici reparatii.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Razvan
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.