Home Sanatate Ce este colesterolul

Ce este colesterolul

Ce este colesterolul

Colesterolul este considerat o grasime , sau un stereol mai precis.

Producerea lui incepe cand celulele  din corp, vad  molecule de zahar.

Aceste molecule de zahar pot fi fructoza, glucoza, galactoza, ele vor fi modificate in celulele organismului , iar rezultatul final o sa fie colesterolul.

Poate cineva se intreaba:de ce organismul nostru ,ar produce astfel de substante daunatoare? Organismul nostru  produce colesterol, pentru ca celulele au nevoie de acesta , ca sa traiasca.

Colesterolul este gasit in membranele celulelor, participa in producerea hormonilor, cum este testosteronul , progesteronul , cortizolul .

Fara acest colesterol din membranele celulare si fara alte substante rezultate din colesterol, am muri.

Nivelul total de colesterol din sange, nu trebuie sa depaseasca valoarea de 200mg/dl.

Ultimele ghiduri europene , prezinta valori chiar mai mici ale acestuia , respectiv, colesterol total 175mg /dl, LDC colesterol -100 mg/dl.

Revenind la felul in care este produs colesterolul, poate va puneti urmatoarea intrebare:cum de nu am stiut , sau cum de nu mi s-a spus , ca acest colesterol este produs din zahar?

Cum de nu vi s-a spus ca fructele si legumele care nu contin colesterol, sau grasimi ,  sunt produsele pe care organismul le foloseste ca sa produca colesterol sau grasimi? Nu vi s-a spus , pentru ca, poate doctorii, nutritionistii , dieticienii, au uitat chiar ei , acest lucru.

Trebuie mentionat aspectul  in care celulele organismului, produc mai   mult colesterol, decat necesarul zilnic , asta inseamnand  ca se produce colesterol ,mai mult decat se mananca.

Si acum mai lasati-ma sa pun o intrebare : daca vrem neaparat sa scadem nivelul colesterolului, inseamna ca trebuie sa schimbam efectiv , dieta,pentru a produce colesterol, sau intervenim in modificarea productiei obtinute de colesterol?

Lasati-ma sa adun cateva idei:procentul scazut de colesterol din dieta, se regaseste intr-un   aport de cereale(carbohidrati), fructe (carbohidrati), legume( carbohidrati). Ghiciti ce ati facut? Ati pus in functiune tot ceea organismul mai  are nevoie  , sa produca si mai mult colesterol!

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.