Home Relatii Cum poti face diferenta intre iubire si atasament?

Cum poti face diferenta intre iubire si atasament?

diferenta intre iubire si atasament

Sa faci distinctia dintre iubire si atasament nu este mereu un lucru foarte usor. Dar este esential, pentru a construi cele mai sanatoase si mai durabile relatii de iubire. Si pentru a nu suferi.

Este de asemenea, un lucru extrem de important atunci cand vrei sa iti faci proiecte pe termen lung si sa va construiti un viitor impreuna.

Orice relatie incepe cu atasament si acest sentiment este cel care ne face sa vrem sa continuam. Acesta poate sa ramana un simplu atasament, chiar daca ne construim cele mai frumoase amintiri comune odata cu timpul sau acest atasament se poate transforma incet in iubire sincera si pura.

Problema este ca avem cel mai adesea tendinta de a confunda iubirea cu atasamentul, chiar daca aceste lucruri sunt distincte. Pentru a functiona insa asa cum trebuie, o relatie echilibrata trebuie sa fie bazata pe iubire si nu doar pe atasament, care este un lucru mai fragil.

Cum poti face deci diferenta intre iubire si atasament?

Atasamentul soseste inainte de iubire. Atunci cand suntem la inceput de relatie, cel mai adesea simtim ceva puternic pentru persoana de langa noi. Ne atasam in mod voluntar de ea, foarte repede ne temem si de faptul ca am putea sa o pierdem, avem asteptari mari in ceea ce o priveste si putem sa trecem si prin deceptii si frustrari.

Iubirea vine mai apoi si cere foarte multe lucruri- timp, cunoasterea persoanei de langa noi sau cele mai frumoase si cele mai puternic momente de petrecut impreuna. Deci iubirea intervine dupa atasament.

Atasamentul poate genera un sentiment de frustrare. Atasamentul se poate transforma foarte repede intr-un sentiment de posesie care ne face sa ne simtim mai in siguranta. Dar nu are nimic de-a face cu iubirea.

Deci daca simti frustrarea cand persoana iubita nu este langa tine, daca simti dezamagire, agasare sau enervare, este vorba despre atasament.

Iubirea face ca relatia sa fie una simpla si naturala. Atunci cand simtim iubire pentru persoana de langa noi nu mai simtim nevoia de a purta masca. Ne simtim liberi sa vorbim fara filtru. Respectul, simplitatea si empatia sunt cele mai importante in relatie.

Iubirea ne linisteste. Iubirea este un sentiment foarte puternic care favorizeaza un sentiment de plenitudine si de intelegere a sinelui. Atunci cand iubim cu sinceritate pe cineva, renuntam la ego, vorbim liber si ne sustinem. Deoarece ne simtim mai bine atunci cand suntem impreuna.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Relatii
Comments are closed.