Home Recomandari Vaccinarea este singura solutie pentru a scapa de pandemie

Vaccinarea este singura solutie pentru a scapa de pandemie

Vaccinarea este singura solutie pentru a scapa de pandemie

Speram ca tot personalul medical sa fie vaccinat in ianuarie, vaccinarea se va face in spitalele in care lucreaza.

Pana la finalul primului trimestru al anului viitor speram sa incepem vaccinarea pentru populatie, sa atingem 10 – 11 milioane de persoane vaccinate. Asta este o provocare.

Cand vom atinge 70% acoperire prin vaccinare ne vom putea intoarce la viata normala, dar restrictiile vor fi ridicate gradual.

Cu cat va creste numarul de persoane vaccinate, cu atat gradul de transmisibilitate a virusului va fi mai redus.

Speram in vara sa putem circula fara nicio problema in vara in Europa. Dupa un an de seceta privind vacanta, sa speram ca o vom putea face”, a spus Gindrovel Dumitra.

Medicul a explicat si cum se pozitioneaza romanii in raport cu dorinta de vaccinare. Potrivit lui Dumitra, 30% sunt pentru, 30% impotriva si la mijloc e o masa ezitanta care nu spune ca nu vrea vaccinare, ci ca asteapta informatii mai multe.

„Pe masura ce vom reusi sa ne vaccinam noi, personalul medical, si ceilalti 30%, pe masura ce va scadea numarul de persoane care se imbolnavesc, cred ca din cei 30% ezitanti vom reusi sa recuperam o foarte mare parte, dar asta inseamna ca este nevoie de o campanie de informare corecta si eficienta ca beneficiul vaccinarii este urias si ne poate scapa de pandemie”, a explicat medicul, vicepresedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei.

Sursa digi24.ro

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Raluca
Mai multe articole din Recomandari
Comments are closed.