Home Sanatate Ceaiul prin intermediul unor informatii fascinante

Ceaiul prin intermediul unor informatii fascinante

Ceaiul prin intermediul unor informatii fascinante

Ceaiul este o bautura consumata in intreaga lume insa reprezinta o veritabila insitutie in tari precum India, China, Regatul Unit si Statele Unite ale Americii. Aceasta bautura are o multime de beneficii asupra sanatatii datorita numerosilor antioxidanti continuti. Faciliteaza digestia si ne ajuta corpul sa lupte cu stresul. Originara din China, aceasta bautura exista de cateva milenii deja. Descopera cateva informatii fascinante despre ceai pe care poate nu le stiai.

Originea ceaiului

Ceaiul a fost descoperit…din greseala. Legenda spune ca in 2737 inainte de Christos, imparatul Chinei, Shen Nung si curtea sa se odihneau dupa o calatorie lunga si obositoare cand mai multe frunze de ceai au cazut in apa clocotita. Frunzele au produs astfel un lichid maroniu si parfumat pe care imparatul l-a adorat imediat ce l-a gustat. Chiar daca nu s-a dovedit ca aceasta intamplare este adevarata, este una din cele mai acceptate.

Comert

In China Antica si in Siberia, ceaiul era folosit in mod curent drept moneda de schimb si era la fel de valoros ca si banii.

Consum

Ceaiul este a doua cea mai consumata bautura din lume, imediat dupa apa. Se estimeaza ca aproximativ 3 miliarde de cesti de ceai sunt consumate zilnic in intreaga lume.

Preparare

Ceaiul se obtine prin infuzare, adaugand in apa calda frunzele unei plante asiatice cunoscute sub numele de Camellia sinensis.

Cultura

Cei mai mari producatori de Camelia sinensis sunt India si China.

Consumatori

Cei mai mari consumatori de ceai din lume sunt India, Pakistan, Sri Lanka, Turcia, Maroc, Rusia, China, Irlanda, Statele Unite ale Americii si Regatul Unit.

Beneficii

Ceaiul are numeroase beneficii asupra sanatatii. Reduce pofta de mancare, echilibreaza nivelul de colesterol si ne pastreaza inima sanatoasa. Toate tipurile de ceai pot fi folosite pentru a trata o anumita afectiune.

Afternoon tea

Legenda spune ca traditia “ora ceaiului” a fost adusa in Anglia de catre Catherine de Bragance, membra a curtii regale poloneze.

Varietati

Exista patru varietati principale de ceai: negru, alb, verde si oolong. Fiecare din cele patru varietati are sute de sub-varietati.

Ceai vs. cafea

Chiar daca exista o idee preconceputa conform careia ceaiul ar contine mai multa cofeina decat cafeaua, in realitate o ceasca de ceai negru jumatate din cofeina continuta intr-o ceasca de cafea.

Camellia Sinensis

Planta Camellia Sinensis poate ajunge la o inaltime de 9 metri daca nu este taiata.

Regatul Unit

Cel mai mare importator si consummator de ceai pe locuitor din lume este Regatul Unit. In medie, un britanic bea aproximativ patru cesti de ceai pe zi. Este o bautura extrem de ancorata in cultura tarii.

Distribuie
Arată mai multe articole
Arată mai multe articole ale autorului Eduard
Mai multe articole din Sanatate
Comments are closed.